Kwekerij gesloten!


Vanaf 22 oktober is de kwekerij alleen op afspraak geopend,

bel even op nr. 06-41271997.Agenda


We organiseren tussen mei en oktober iedere eerste zondag van de maand een activiteit op de kwekerij. Hieronder een overzicht. 
 
22, 29 april, 6 mei: Voorjaar in de Tuinen van Salland
Dit voorjaar op 22 en 29 april en 6 mei organiseren we met vier particuliere tuinen weer 'Beleef het Voorjaar' in de Tuinen van Salland. Het tuinseizoen wordt kleurrijk geopend met een verrassende bloembollenroute. In alle deelnemende tuinen is een groot aantal bollen geplant, in borders en in gazons.  Op de kwekerij is een verwilderingsweide ingeplant met een paar duizend verwilderingsbollen. Ook zijn er opgepotte (bloeiende) bollen te koop. Beleef het Voorjaar in Salland!
Zie www.TuinenvanSalland.nl voor meer informatie en de adressen van de deelnemende tuinen.
Openingstijden: Zondag 22 april, zondag 29 april en zondag 6 mei van 10:00 tot 17:00 uur. Toegang kwekerij gratis, toegang tuinen 3,50 per tuin inclusief koffie/thee en iets lekkers.
 
6 mei: Ruik, Proef en Beleef de Lente
Op zondag 6 mei organiseert Groei & Bloei afdeling Salland dit jaar weer een lentefair in de tuin van de kwekerij. Het wordt een belevingsdag met een gevarieerd aanbod aan stands zoals delicatessen, houtovenbrood, plant- en perkgoed en zomerbollen, tuinaccessoires en -gereedschappen. Tevens is er een wijnmaker aanwezig en zijn er voorlichtingsstands over wilde planten, Overijssels Landschap, IVN en voor de jeugd de NJN-afdeling. U kunt ook zelf aan de slag, bijvoorbeeld met het maken van rotstuintjes of van een heus tuinontwerp.

Even tot bezinning komen? Laat u dan verwennen op het terras met zelf gebakken koek en taart. Kijk op www.salland.groei.nl voor meer informatie

Openingstijden: Zondag 6 mei van 10:00 tot 17:00 uur. Toegang gratis.


3 juni: Kwekerijdag
Een dag voor plantenliefhebbers. Diverse gespecialiseerde collega's zullen hun planten aan de man brengen op een gezellige markt op onze kwekerij. Er zijn specialisten aanwezig op het gebied van bomen, heesters, vaste planten, siergrassen, bloemenzaden en nog veel meer.
Openingstijden: Zondag 3 juni van 10:00 tot 17:00 uur. Toegang 1,- per persoon.
 
1 juli: Natuurlijk Tuinieren
Op zondag 1 juli organiseren we een themadag over natuurlijk tuinieren. (Meer info volgt)

5 augustus: Beleef de zomer!
Live muziek in de tuin van de kwekerij!
 
2 september: Planten en plannen
Aanstaande zondag is alweer de laatste open dag van dit seizoen. We vieren dit seizoen dat we alweer tien jaar kweken in Mariënheem en komende zondag doen we dat door naar de toekomst te kijken. We gaan nieuwe planten bekijken en ik zal iets laten zien over een nieuwe manier om een beplanting samen te stellen. In de afgelopen jaren is steeds meer belangstelling ontstaan voor natuurlijke beplantingen en voor de manier waarop planten met elkaar samenleven en elkaar in evenwicht houden. Hieruit is een filosofie ontstaan die op een hele andere manier kijkt naar hoe een succesvolle beplanting in elkaar steekt en hoe je dit een tuinen zou kunnen gebruiken. Het resultaat is een soortenrijke beplanting die mooi is, interessant is voor insecten en andere dieren en weinig onderhoud vraagt. Het plan was om afgelopen zomer een paar van dit soort beplantingen op de kwekerij uit te proberen en nauwkeurig bij te gaan houden hoe de planten zich gedragen en hoeveel tijd het onderhoud kost maar door de aanhoudende droogte is het daar nog niet van gekomen. Het inplanten van deze borders gaan we zeer binnenkort alsnog doen maar aanstaande zondag zal ik in ieder geval uitleggen welke ideeën er achter zitten. Ook zal ik met planten in potten laten zien hoe we dit vertalen naar de praktijk. 

De open dag is zondag 2 september van 10:00 tot 17:00 uur, toegang is gratis.   

Er zijn zondag ook weer een aantal prachtige tuinen rondom Raalte opengesteld, kijk maar eens op www.TuinenVanSalland.nl.

  


© 2019 ArjanSchepers.nl